ARZU ARSLAN

İSTANBUL ZEYTİNBURNU

ŞEHİT İBRAHİM YILMAZ ANAOKULU MÜDÜRÜ

1972 İstanbul doğumlu. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Okulöncesi Eğitim bölümünden mezun oldu. Daha sonrasında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çocuk Gelişimi bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Sivas'ta 3 yıl okulöncesi eğitim öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra, 1994 yılında İstanbul'a atandı aynı yıl okul müdürü olarak görev yapmaya başladı. Görevde olduğu sürece Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına onlarca projede görev aldı. Okulöncesi eğitim İl formatörü olarak 2002 yılından beri birçok yönetici ve öğretmenlere yönelik eğitimler verdi. Sırasıyla Sivas ili İmranlı ilçesinde anasınıfı öğretmeni, İstanbul Küçükçekmece Menekşe Anaokulu, İstanbul Küçükçekmece Papatya Anaokulu, İstanbul Küçükçekmece Sardunya Anaokulu, İstanbul Beşiktaş Akatlar Anaokulunda, Bakırköy Adalet Anaokulu okul müdürlüğü görevini yaptı. Kendi projesi olarak; 2008 yılında dünya ve Türkiye'de ilk kez cezaevi anaokulunu açarak bir ilke imza attı. Çalıştığı okullarda çocuklar, veliler, toplum ve çevreye yönelik yönelik yaptığı projeler ile dolayı kamuoyunun takdirini kazanmış bir kez İçişleri Bakanlığı iki kez Milli Eğitim Bakanlığında Türkiye birincilikleri aldı.2003 yılından beri çalıştığı kuruların yanı sıra özel bir üniversitede Part-time öğretim görevlisi olarak görev almaktadır. İlimizde Avrupa Birliği Projelerinden ARİON projesinde iki kez Türkiye Ev sahipliği, Avrupa Birliği UNİCEF Erken Çocukluk projesinde Erken çocukluk eğitim programı il koordinatörlüğü ve eğitmenliği görevlerinde bulunmuştur. Bugüne kadar İstanbul ilinde 16 okul öncesi eğitim kurumunda kurucu müdürlük görevi yaptı. Milli eğitim Bakanlığı ,İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve çalıştığı ilçe Milli eğitim Müdürlüklerinde çok sayıda çalıştay organizayonunda görev almıştır. Değişik gazetelerde eğitim köşe yazıları yazmakta olup halen Zeytinburnu Şehit İbrahim Yılmaz Anaokulunda Anaokulu müdürü, özel bir üniversitede öğretim görevlisi ve İstanbul ilinde İstanbul İl MEM Müdürlüğü Temel Eğitim bölümü öğretmen niteliğini arttırma komisyon başkanı olarak, Milli Eğitim Bakanlığı EBA Okulöncesi eğitim koordinatörlüğü görev yapmaktadır.